Czesc 1.
W pewnym krolestwie zyl ogromny, przerazajacy smok, ktory raz na jakis czas opuszczal swoja jaskinie. Jak juz to robil to palil wszystko co tylko sie poruszala. Taka sytuacja strasznie wk...rwiala krola bo niby mial ogromne krolestwo ale i tak musial siedziec w zamku bo juz raz swoja przechadzke po dziedzincu prawie nie przyplacil zyciem. Pewnego ranka obwiescil mieszkancom krolestwa ze ten, ktory zgladzi smoka otrzyma w nagrode pol krolestwa oraz reke jego corki... cdn.
Spóźniony student wchodzi nieśmiało na wykład.
- Panie profesorze, przepraszam...
Profesor groźnie:
- Dlaczego spóźnił się pan na wykład!?
Student:
- Profesorze, położyłem się koło drugiej i...
Profesor przerywa, ale już łagodniejszym głosem:
- W porządku. Ale na przyszłość - jak wstaje pan od pierwszej, to idź pan od razu do domu.
_________________ ... i owoc ?ywota Twojego je ZUS
Konserwatorium im. Witolda Lutosławskiego w Krakowie. Po korytarzu, w przerwie między zajęciami spaceruje dwóch studentów:
- Ale miałem wczoraj traumatyczne przeżycie - mówi jeden
- Co się stało?
- Byłem świadkiem samobójstwa. Jakiś facet skoczył z dachu wieżowca wprost
pod moje nogi.
- Jezu! A jaki był motyw?
- Żadnego motywu nie było. W całkowitej ciszy o ziemię jeb**ł.
Seryjny morderca ciągnie kobietę do lasu. Kobieta krzyczy przerażona:
- Ale ponuro i ciemno w tym lesie. Bardzo się boję!
Na to morderca:
- No, a ja co mam powiedzieć? Będę wracał sam...
Trzy staruszki jedzą obiad i rozmawiają o różnych rzeczach. Jedna mówi:
- Wiecie, naprawdę coraz gorzej z moją pamięcią. Dziś rano, stałam na schodach i nie mogłam sobie przypomnieć, czy właśnie wchodzę, czy schodzę.
Druga na to:
- Myślisz, że nie ma nic gorszego? Któregoś dnia siedziałam na brzegu łóżka i nie wiedziałam, czy wstaję, czy kładę się spać.
Trzecia uśmiecha się zadowolona z siebie:
- Cóż, moja pamięć jest tak dobra, jak zawsze była, odpukać - tu puka w stół. Nagle z zaskoczeniem na twarzy pyta:
- Kto tam?
Facet wyjeżdżając na wczasy zostawił swojemu przyjacielowi kota, żeby ten nim się opiekował. Wczasowicz dzwoni po tygodniu z wakacji i pyta się przyjaciela jak tam jego kot.
- No stary... Niestety przykro mi, ale Twój kot zdechł.
- Ehhh, musiałeś tak walić prosto z mostu? Przez ciebie będę miał zepsutą resztę urlopu. Mogłeś mi powiedzieć, że kot siedzi na dachu i nie chce zejść. Później zadzwoniłbym za dwa dni i Ty byś powiedział, że spadł z dachu i leży u weterynarza połamany, a kiedy zadzwoniłbym za kolejne dwa dni powiedziałbyś, że mimo największych wysiłków weterynarza mój kociak zdechł... No ale cóż stało się, powiedz mi lepiej co tam u mojej mamy?
- No więc widzisz... Mama siedzi na dachu i nie chce zejść... ; )
Dwie babcie oglądają walkę bokserską w tv. Po serii ciosów jeden z zawodników pada na deski. Sędzia zaczyna liczyć, tłum szaleje! Wstanie?! Nie wstanie?! Wstanie?! Nie wstanie?!
- Nie wstanie - komentuje jedna z babć - znam chama z tramwaju.
_________________ A dnia siódmego Bóg stworzył Strata i wiedział, że jest dobry. Dał go Adamowi i rzekł: "Let's Rock!"
15 minut przed koncertem manager metalowego zespołu słyszy podejrzane krzyki i jęki z garderoby. Zagląda do środka a tam gitarzysta jedną ręką trzyma pod ścianą wokalistę, a drugą ręką nap.... go ile wlezie po mordzie. Manager na to
- Jeeesh, co ty robisz, to nasz wokalista, jak on wyjdzie na scenę, jak zaśpiewa z obitą mordą? Czemu go bijesz?
-Rozstroił mi jedną strunę w gitarze i nie chce powiedzieć którą... ; ]
Rodzice postanowili że ich syn zostanie Basistą i będzie musiał ćwiczyć i ćwiczyć lecz nadszedł czas kiedy musieli go wysłać do szkoły....
Syn uradowany z pierwszego dnia w szkole chwali się mamie
"Mamo Mamo!! dziś Była lekcja Języka Polskiego ,i braliśmy literki. Wszystkie dzieci doszły do D a ja doszedłem do H Smile"
na co Mama Odpowiada
"Tak synku to dlatego że jesteś BASISTĄ, Idź Poćwiczyć"
Uradowany synek udał się do pokoju by poćwiczyć
Na drugi dzień synek ponownie wraca z szkoły i ponownie się chwali
"Mamo Mamo!! dziś była lekcja Matematyki ,i braliśmy cyferki. Wszystkie dzieci doszły do 9 a ja doszedłem do 20 Smile"
na co Mama Odpowiada
"Tak synku to dlatego że jesteś BASISTĄ, Idź Poćwiczyć"
Na trzeci dzień Synek ponownie wraca ze szkoły i mówi
"Mamo Mamo !! dziś była u nas pani pielęgniarka, Sprawdzała nasz wzrost, i jestem najwyższy w klasie!! Czy to też dlatego że jestem BASISTĄ ...."
"Nie synku to dlatego że masz 27 lat !!" : D
_________________ A dnia siódmego Bóg stworzył Strata i wiedział, że jest dobry. Dał go Adamowi i rzekł: "Let's Rock!"