|
Mała prośba o pewne wskazówki |
| Autor |
Wiadomość |
thesylwa

Wygrane bitwy: 5
Przegrane bitwy: 2
|
Wysłany: Czw 08 Lip, 10 19:19
|
|
|
Werman, odsłuchałem ten ostatni link no i jedyne co mnie sie teraz kojarzy to muzyczka klimatem z Bolka i Lolka hehe, ale sie nie denerwuj czy coś bo sobie troche tak tylko żartuje hehe, ogólnie nie jest tragicznie a może byc tylko lepiej, zresztą koledzy juz wszystko napisali co mieli napisać.
hmmm... można słuchać wypierdalacza który robi cuda na gicie ale sa ludzie którym technika do niczego nie jest potrzebna żeby dźwięki trafiały do słuchacza, do takich ludzi zalicza sie Cienki, gra to co trzeba i ktos kto słucha muzy a nie ją analizuje przyzna mi racje, nic na siłe, technika przyjdzie sama z czasem. |
_________________ oddam 4 Corty na opa? na zim?....
 |
|
|
|
 |
pszemopawlak
|
Wysłany: Sob 10 Lip, 10 16:46
|
|
|
moim zdaniem nikt nie jest w stanie wytłumaczyc jak zagrac solowke to jest bez sensu musisz sam grac uczyc sie na bazie godzin grania i grania słuchania przerozniastej muzy wybitnych wirtuozów gitarzystów wtedy dojdziesz do czegos tam masz dobry słuch nie jestes leniwy to swiat gitarowy otwarty chyba ze jestes wirtuozem i w moment wykminisz baze cale granie opiera sie na etapach czy poziomach przechodzisz lewel wchodzisz na inny wyzszy i jeszcze wyzszy twoje ucho staje sie bardziej wybredne dostrzegasz piekno w bardziej skomplikowanych kompozycjach paluszki bardziej dokladniej wyciagaja nutki robisz sie spokojniejszy słuchasz co grasz nie podniecasz sie swoim fałszowaniem i tak sie do chodzi do jakiegos tam lewelu jak nie odstawisz instrumentu to nie ma bata ze po kilku lub kilkunastu latach bedziesz wymiatal ,tak ze graj chopie ile wlezia a plona zbierzesz na pewno tu nikt ci nie pomoze ty masz grac twoja dusza tym co czujesz a co do filmiku to troszke słabo ta solowka sam podklad nie zle zrobiony np. ja z tym mam klopoty z calym tym nagrywaniem ale coz trza po prostu sie sprzezac i uczyc bo tego sie mozna nauczyc ale nie grania solówek na bazie postow z neta narta i powodzenia ide ukręcic lolka i walnac tychola |
|
|
|
 |
_igor
Wygrane bitwy: 1
Przegrane bitwy: 1
|
Wysłany: Sob 10 Lip, 10 18:21
|
|
|
| Nie moge teraz odsluchac Twojego nagrania, ale zgadzam sie z przedmowca(Pszemopawlak). Mozna dawac wskazowki na podstawie tego co sie slyszy, wyrazic swoja opinie ale konkretnej recepty na genialne solo nie ma. Nawet Ci najwieksi maja wpadki, w jednym numerze zagraja takie solo ze az chce sie (...) a w innym takie aby tylko bylo i pasowalo. Tez stawialbym na cwiczenie, cwiczenie i jeszcze raz cwiczenie nie zaszkodzi tez przyswajana rownolegle teoria. Ktos juz wczesniej napisal ze dobre solo jest konsekwencja dobrego podkladu, cos w tym jest wiec warto budowac ciekawy klimat juz na poczatku pracy nad numerem aby pozniej bylo latwiej. Pozdrawiam i grzecznie zauwazam ze raczej chodzilo Ci o ocene Twojej gry :) niz o poznanie sposobu na zjawiskowe solo, bo takiej recepty nie ma, no moze jakies pojedyncze wskazowki by sie znalazly np taka: Chociaz troche dobrej melodii w solowce(nie takiej aby tylko pasowala do podkladu) najlepiej by bylo aby sama z siebie fajnie gadala + ciekawe dodatki obok ... Mozna by wymieniac tych wskazowek w nieskonczonosc ale pomyslu nie da sie w kogos wcisnac. Wychodzi na to ze trzeba samemu glowkowac i juz :) |
_________________ Igor |
|
|
|
 |
Werman

|
Wysłany: Pon 12 Lip, 10 17:46
|
|
|
| Dzięki ludziska. Ostatnie komentarze można faktycznie uznaż jako puentę tego topica :D Nie pozostaję nic innego jak grać ;) Dzięki i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
thesylwa

Wygrane bitwy: 5
Przegrane bitwy: 2
|
Wysłany: Pon 12 Lip, 10 18:04
|
|
|
| a ja tu płente wykurwie Przemowi i zasugeruję mu aby zacząąąąął w końcu przykładać wagę do tego jak składa zdania w całość, bo ni kurwy nie jezdem w stanie zczaić o co gościowi biega na rzeczy - Przemo - zlituj sie nad nami hehe;P |
_________________ oddam 4 Corty na opa? na zim?....
 |
|
|
|
 |
Infero

|
Wysłany: Wto 13 Lip, 10 00:40
|
|
|
| Jak Pszemo zaatakuje Mariana to nie ma bata :D |